In Nijmegen schaats je op een 333-meterbaan. Iedereen met een wedstrijdlicentie (UT, NY of anders) kan zich voor wedstrijden in Triavium inschrijven. De inschrijving is elektronisch en vindt plaats via de website van de Baanvereniging Gelderse Poort. Hier zijn o.a. de inschrijfkosten voor de wedstrijden te vinden. De kosten zijn afhankelijk van de afstand die je wilt rijden. Voor deze wedstrijden dien je jezelf aan te melden.

Kampioenschappen gewest Gelderland

In Nijmegen vinden de kampioenschappen van het gewest Gelderland plaats, waartoe ook STW behoort. In de wedstrijdkalender vind je de data. Er zijn sprint- en allroundkampioenschappen. Op de website van NSV worden lijsten met geselecteerden gepubliceerd. Je moet je zelf aanmelden als je bent geselecteerd. Dit loopt niet via de STW-wedstrijdcoördinator.

Marathons

In Nijmegen zijn de mogelijkheden voor marathonschaatsen beperkt. Het wedstrijdprogramma is te vinden op de NSV-website. Daarnaast is het mogelijk om aan de Triavium Cup mee te doen, lees de voorwaarden voor deelname op de internetsite. De techniek rond de 333-meterbaan is erg modern, door middel van chips kun je je rondetijden laten meten.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de wedstrijdcoördinator.

Website baanvereniging de Gelderse Poort
KNSB Gewest Gelderland

190902 Schaatsenrijden

Bestreden door de zomertijd
Leek het ijs voorgoed verdwenen
Was door dat schepsel haast bereid
Mijn stalen ijzers om te smeden
En werd zowat door 't klimaat verleid
Nooit meer te dromen over het verleden
Toen 'k als jongen jaarlijks werd verblijd:
Des winters werd nog schaats gereden.
Binnenkort, wellicht ook later is het heden
Blijf ik toch wachten op de wintertijd
En werp alle verboden dromen in de strijd
Volg mij
om tot het slagveld toe te trede

Harm Smit

Agenda

Live op STRAVA

STW Jeugd op Facebook