In het zomerseizoen organiseert STW verschillende trainingen voor haar leden: bos-, fiets- en skeelertrainingen. Daarnaast zijn er verschillende fietsgroepjes actief.

Het volledige trainingsschema is hier te lezen:  Jaarplan zomer 2017

 

Bostraining

De conditietrainingen in het bos vinden plaats op maandag en donderdagavond en duren ruim een uur in het begin tot anderhalf uur verder in het seizoen en bestaan altijd uit een warming-up, losdraai- en rekoefeningen en een combinatie van schaats specifieke oefeningen (o.a. techniek, droogrijden, schaatssprongen, kracht) en loopoefeningen (vlak, heuveltjes, trappetjes). Daarnaast is er veel aandacht voor conditionele inspanningen. Afhankelijk van het type oefeningen kiest de trainer voor het bos of voor het Arboretum. Gedurende het zomerseizoen wordt de intensiteit groter en nog meer gericht op specifieke schaatsoefeningen.

De junioren groep heeft een voor de leeftijd en ontwikkeling afgestemd programma, waarin veel techniek, maar ook conditie een belangrijke rol speelt.

Voor de jeugdgroep bestaat een groot deel van de training uit oefeningen en spelletjes die goed zijn voor het uithoudingsvermogen, snelheid, wendbaarheid, handigheid en motorische ontwikkeling.

 

Fietstraining

De training vindt plaats op zaterdagmiddag en duurt circa 2 uur (45 tot 65 kilometer) en bestaat net als de schaatstraining afwisselend uit oefeningen, rust en uitleg. Twee keer wordt een tijdrit gereden op het Defensiewegparcours in de buurt van Rhenen. Een valhelm is verplicht, gebruik van een triatlonstuur is verboden. Neem reparatiespullen en een reserveband mee. Hierbij het fietstrainingsschema voor 2017: Fietstr.2017 definitief

Jeugd Fiets training – NIEUW

Dit jaar zullen voor het eerst fietstrainingen (1x per 2 weken) voor jeugd v.a. 10 jaar worden georganiseerd.

Het doel is de jeugd de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met het fietsen (onder begeleiding).

Meer gedetailleerde informatie over opzet, planning en organisatie volgt in een separate mail.

Skeelertraining voor volwassenen & junioren (Ede)

De skeelertraining bestaat uit inrijden, techniek en een conditioneel gedeelte. Tijdens het techniek gedeelte wordt behendigheid en controle op de skeelers geoefend. Het dragen van een valhelm is verplicht. Verder is het gewenst dat overige beschermingsmaterialen worden gedragen, zoals pols-, knie- en elleboogbeschermers.

In overleg met het bestuur is besloten om voor het skeeleren te Ede een kleine kostenbijdrage te vragen aan de deelnemers. Dit omdat de kosten relatief hoog zijn t.o.v. andere trainingen. Voor iedereen geldt dat de eerste 2 gevolgde trainingen zonder deze kosten zijn. Ga je vaker dan 2x naar deze training, dan zal een bijdrage van EUR 20,= per rijder worden gevraagd. Je krijgt daar bericht over van de penningmeester aan het einde van het skeelerseizoen. Deelname vaker dan 2x betekent automatisch de verplichting om deze bijdrage te betalen.

Jeugd Skeelertraining

Dit jaar is er voor gekozen om de locatie voor de Jeugd skeelertrainingen te verplaatsen naar de skeelerbaan te Ede.

Dit heeft als voordeel dat de kinderen meer variatie en uitdaging kan worden geboden.

Daarnaast is het stimulerend om samen met de junioren/volwassenen op de baan te skeeleren.

Meer gedetailleerde informatie over opzet, planning en (vervoers) organisatie volgt in een separate mail.

 

Kelderman Inline Cup – Jeugd Skeeler

Dit jaar is er voor het eerst een aantal wedstrijden voor jeugd op skeelers. De wedstrijden (in leeftijdcategorieën) vinden 5 keer in de zomer plaats op de vrijdagavond.

De eerste keer op 21 april a.s. Locatie Skeelerbaan te Ede. Meer informatie en aanmelden kan bij de STW Jeugdcommissie (Lindy Messchendorp/Martine Margadant).

Specifieke en meer informatie hierover volgt nog in aparte mail.

 

 

Programma zomer 2017

Ter informatie vind je hieronder het schema voor de verschillende trainingen in het zomerseizoen 2017.

Start zomertrainingen 2017
Dag Groep Trainer(s) 1e training Start Tijd Eind tijd Locatie
Zaterdag – Fiets Senioren & Junioren Joop de Boer 15-apr 14.30 ± 16.30 Scheidingslaan – Wageningen
  Jolle Landman/Harm Smit/Tom Buijse/Bauke Abma
Donderdag – Bos Senioren Coen Beaujon 20-apr 18.30 20.00 Scheidingslaan – Wageningen
  Junioren Tom Buijse/Enrico Kunst/Laurens Vogelezang 20-apr 18.30 20.00
  Jeugd Aiso van Leeuwe (tot zomervakantie) 20-apr 18.30 19.45
Maandag – Bos Senioren & Junioren Harm Smit 24-apr 18.30 20.00 Scheidingslaan – Wageningen
Vrijdag – skeeler Jeugd Frans-Peter Scheer 28-apr 18.45 20.00 Skeelerbaan EIJV –  Langekampweg 6, Ede
  Senioren & Junioren Dick Nap/Harry Hansma 28-apr 18.45 20.30
Zondag – Fiets (1x per 14 dgn) Jeugd (v.a.10 jaar) Ab van Buiten/Hubert Braakhuis 7-mei 10.00 ± 12.00 Scheidingslaan – Wageningen

 

Weersomstandigheden

De bos- en fiets trainingen gaan in principe altijd door ongeacht het weer, tenzij bij zeer extreem weer een training geven onverantwoord maakt.

Bij regen en/of te natte skeelerbaan gaan de skeeler trainingen niet door.

In al deze gevallen beslist de trainer en communiceert daarover.

 

Teken

Deelnemers aan met name de bostrainingen doen er goed aan zich na de training te controleren op eventuele tekenbeten. Teken kunnen namelijk de ziekte van Lyme overbrengen. Het is belangrijk de teek binnen 24 uur te verwijderen. Dan is het risico op besmetting minimaal. Dus na de training, voor of na het douchen, even een goede check. Met name knieholtes, liezen en oksels zijn favoriet bij teken. Een tekentang maakt het verwijderen van de teek makkelijker (verkrijgbaar bij drogist, apotheek, ANWB, buitensportwinkel). Hou de plek van de beet even in de gaten. Als zich daar een rode cirkel vormt dan is een bezoek aan de huisarts nodig. Meer informatie over tekenbeten, de ziekte van Lyme en hoe een teek te verwijderen, vind je o.a. op de website tekenlyme.

 

PAST Toernooien 2018

Agenda

Live op STRAVA

STW Jeugd op Facebook