STW biedt zowel ’s zomers als ’s winters een trainingsprogramma waarbij de leden kunnen trainen binnen hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau.

Van leren schaatsen tot World Cup

De interesses en prestatieniveau’s van de STW-leden lopen sterk uiteen. Zo zijn er bijvoorbeeld leden die dagelijks trainen, leden die op landelijk niveau presteren, leden die slechts één keer per week trainen, leden die conditie op willen doen voor schaatsen op natuurijs en leden die het schaatsen op noren nog moeten leren.

Trainen onder leiding van gediplomeerde trainers

STW heeft eigen KNSB-gediplomeerde trainers die de trainingen in Wageningen en op de kunstijsbaan begeleiden. Van half april tot eind september kunnen de leden deelnemen aan het zomerprogramma dat bestaat uit techniek- en conditietrainingen in het bos, skeelertrainingen in Ede en fietstrainingen in de omgeving van Wageningen. Van eind september tot en met half maart wordt er geschaatst op de kunstijsbanen in Utrecht en Nijmegen.

Kennismaking voor niet-leden

Het is altijd mogelijk om eens vrijblijvend kennis te maken met STW. Je bent van harte welkom op de bos-, skeeler- of fietstraining. Voor meer informatie kun je ook een mailtje sturen naar STW. De wintertrainingen zijn wat lastiger, maar ook daar kan je een proefles volgen. Neem daarvoor ook kontakt op met STW via dezelfde mail.  Uiteraard is e.e.a. eenvoudiger als er natuurijs is – je vindt de STW-leden dan bijvoorbeeld op de Wageningse uiterwaarden. Vraag hen om e.e.a. toe te lichten. Studenten kunnen via hun eigen vereniging IJzersterk (onderdeel van Thymos) deelnemen aan schaats- fiets- en skeelertrainingen

Klaas van den Berg WK

Live op STRAVA

STW Jeugd op Facebook