Ieder seizoen organiseert de Baanvereniging ‘de Gelderse Poort’ 4 recreatieve schaatsmarathons. Deze wedstrijden zijn juist geschikt voor recreatieve schaatsers, van alle niveau’s, die het leuk vinden om eens een langere afstand te schaatsen.

Iedere schaatser, jong en oud, lid of geen lid van een schaatsvereniging, licentie of geen licentie, kan meerijden. We rijden op deze avond vier wedstrijden op het niveau van instappers, beginners, aspiranten en gevorderden.

Het bijzondere is dat iedere wedstrijd start met een voorrijder waardoor je tempo in het eerste deel van de wedstrijd vast staat en iedereen bij kan blijven. In het laatste deel wordt de wedstrijd pas vrij gegeven.
Doe mee en laat zien dat iedereen een marathon kan schaatsen!

De eerste twee marathons zijn op:

Maandag 6 november 2017, vanaf 21:00 uur.
Maandag 18 december 2017, vanaf 21:00 uur.

De kosten zijn € 7,50 per persoon, te betalen op de avond zelf.
Studenten en jeugd jonger dan 18 jaar op 1 juni 2017, betalen € 5,50.

Nieuw: Dit seizoen starten we als test met het rijden met transponders om snellere en betere uitslagen te kunnen maken. De transponder is nu nog niet verplicht.

Samen met andere deelnemers, kun je je ook als team inschrijven. Aan het einde van het seizoen maken we het totaalklassement op per categorie en per team en worden onze unieke prijzen verdeeld!

Inschrijfformulier marathon  6 november 2017

De veiligheid staat bij deze wedstrijden voorop. Het rijden met een helm, scheenbeschermers en afgeronde punten op je schaats is verplicht. De helm mag ook een goedgekeurde fietshelm zijn met een ronde en regelmatige achterkant. We hebben ook een beperkt aantal helmen te huur voor € 1,– per avond.

Wij zoeken altijd ondersteuning bij de organisatie van deze wedstrijden. We zoeken met name juryleden en baancommissarissen. Je kunt je ook aanmelden voor deze taak voor een of twee wedstrijden op de avond en zelf in je eigen categorie meeschaatsen. Dan rijd je gratis mee.

Voor vragen en aanmeldingen als vrijwilliger, kun je contact opnemen met Jouke Osinga (bgpmarathon@xs4all.nl).

In de Baanvereniging ‘de Gelderse Poort’ organiseren alle ijsverenigingen die op Triavium schaatsen samen schaatswedstrijden voor de langebaan, de jeugd en de marathon.

met vriendelijke groeten,

Jouke Osinga
Coordinator Marathon BGP

Ijsseizoen 2018-2019

Agenda

Live op STRAVA

STW Jeugd op Facebook