Het is een mooie traditie bij STW om in het voorjaar een fietsweekeinde te organiseren. In 2019 wordt deze traditie voortgezet in het weekeinde van 17 – 19 mei. Net als de afgelopen jaren zitten we in de zeer comfortabele accommodatie De Bonte Koe in Voerendaal. Van daaruit is het Limburgse heuvelland uitstekend te bereiken.

De opzet is gewoonlijk dat op vrijdag de deelnemers binnen druppelen. De gelukkigen die de vrijdag vroeg kunnen arriveren benutten de middag voor een kleine verkenning. Daarna gezamenlijk eten terwijl het gezelschap zich uitbreidt en de harde werkers natuurlijk ook een hapje krijgen geserveerd.

Op zaterdag volgt een gezamenlijke tocht langs vele bekende Limburgse heuvels met onderweg koffie met vlaai en lunch. Dit herhalen we op zondag. Of een van de dagen maken we een uitstapje naar België of Duitsland. De accommodatie is flexibel. We hoeven zondag pas om 17 uur te ontruimen zodat er rustig gedoucht kan worden.

Dit jaar valt het weekeinde weer samen met de Giro d’Italia waarvan de ontwikkelingen gevolgd worden tijdens het koken. De avonden vliegen ook om met leuke gesprekken en het uitpuzzelen van een route voor de volgende dag.

Nu kan natuurlijk niet iedereen zich gemakkelijk een heel weekeinde vrij maken om te gaan fietsen, maar dat is geen enkel bezwaar. In 1,5 uur ben je ter plekke en kun je voor een losse dag of vanaf de zaterdag aansluiten. Graag zien we ook de junioren en de jeugd naar Limburg komen. Vervoer is in overleg altijd te regelen en de rondjes kunnen aan ieders wensen en mogelijkheden worden aangepast. De ervaren rijders dienen graag als gids. Vorig jaar maakten bijvoorbeeld Rikje v/d Weert en José Koumans hun debuut in het klimwerk buiten de directe omgeving van Wageningen. Ze vonden het aan de ene kant spannend, maar juist de aanwezigheid van STW’ers die al veel vaker met het bijltje gehakt hadden gaf vertrouwen.

 

Wil mee of heb je een vraag? Klop dan aan bij de Activiteitencommissie via accie@stw-site.nl.

 

Jolle Landman